Dejan Trajković

Online atelje

webdesign
Dejan Trajković Logo

Dejan, naš sugrađanin, rođen je u Leskovcu 1973. godine. Skroman, pošten i marljiv, za sebe kaže da je samouki slikar. Ljubav prema umetnosti i slikarstvu odredila je njegov životni poziv. O njegovim slikama možda najbolje govori i recenzija koju je dobio od Milice Mihailovic, istoričara umetnosti, na otvaranju izložbe u Perunov galeriji 2016-e godine – “Slikarstvo Dejana Trajkovića odiše energijom koja je u konstantnom kruženju, jednom trajnošću koja se ogleda kroz vodu, reku. Taj koncentrični krug istine, ogleda se kroz prizmu hiperrealizma, svetlosti, fotografske tačnosti. Slika je zamrznuti trenutak. Umetnikov opus traga za ukroćivanjem neuhvatljivog“. Jasno je zbog čega smo s ponosom prihvatili da za njega napravimo jedan svojevrsni online atelje.

0+
godina rada
0+
izložbi
0+
radova

Zadatak

Izrada idejnog rešenja za dizajn sajta i njegova implementacija. Kompletna izrada sajta na WordPress platformi.

Rezime

Što se samog dizajna sajta tiče, već na samom startu smo imali jasnu ideju kako bi budući sajt trebalo da izgleda.

Dejan nam je dao potpunu slobodu, a mi smo se odlučili za prezentacioni sajt, jednostavnog ali efektnog dizajna! Ono što ćete odmah primetiti je dvojezičnost sajta, koji se pojavljuje u srpskoj i engleskoj verziji.

Akcenat je naravno bio na slikama. Omogućiti posetiocima koji nisu te sreće da uživo vide njegova dela, da uživaju bar malo u njegovim delima.

Kao platformu za realizaciju ovog projekta odabrali smo WordPress. Početnu stranicu krasi karusel na kojima se smenjuju neke od njegovih omiljenih slika. Nežno bela paleta boja pruža umirujući efekat. Centralni deo ovog dvojezičnog online ateljea svakako jeste galerija slika i minijatura ovog autora. Jednostavni slajder na kojem korisnici mogu pogledati sve Dejanove bravure, pruža korisnicima mogućnost da bar malo zavire u njegov svet slikarstva. Sajt je u potpunosti optimizovan i responzivan, tako da korisnici mogu podjednako da ga posećuju kako na desktop računarima tako i putem tablet i mobilnih uređaja.

Loading...