Dejan Trajković

Online atelje

#webdesign

Poseti sajt

Dejan, naš sugrađanin, rođen je u Leskovcu 1973. godine. Skroman, pošten i marljiv, za sebe kaže da je samouki slikar. Ljubav prema umetnosti i slikarstvu odredila je njegov životni poziv. O njegovim slikama možda najbolje govori i recenzija koju je dobio od Milice Mihailovic, istoričara umetnosti, na otvaranju izložbe u Perunov galeriji 2016-e godine – “Slikarstvo Dejana Trajkovića odiše energijom koja je u konstantnom kruženju, jednom trajnošću koja se ogleda kroz vodu, reku. Taj koncentrični krug istine, ogleda se kroz prizmu hiperrealizma, svetlosti, fotografske tačnosti. Slika je zamrznuti trenutak. Umetnikov opus traga za ukroćivanjem neuhvatljivog“. Jasno je zbog čega smo s ponosom prihvatili da za njega napravimo jedan svojevrsni online atelje.

16 +

godina rada

18 +

izložbi

200 +

radova

Zadatak

Izrada idejnog rešenja za dizajn sajta i njegova implementacija. Kompletna izrada sajta na Wordpress platformi.

Rezime

Što se samog dizajna sajta tiče, već na samom startu smo imali jasnu ideju kako bi budući sajt trebalo da izgleda.

Dejan nam je dao potpunu slobodu, a mi smo se odlučili za prezentacioni sajt, jednostavnog ali efektnog dizajna! Ono što ćete odmah primetiti je dvojezičnost sajta, koji se pojavljuje u srpskoj i engleskoj verziji.

Akcenat je naravno bio na slikama. Omogućiti posetiocima koji nisu te sreće da uživo vide njegova dela, da uživaju bar malo u njegovim delima.

Kao platformu za realizaciju ovog projekta odabrali smo Wordpress. Početnu stranicu krasi karusel na kojima se smenjuju neke od njegovih omiljenih slika. Nežno bela paleta boja pruža umirujući efekat. Centralni deo ovog dvojezičnog online ateljea svakako jeste galerija slika i minijatura ovog autora. Jednostavni slajder na kojem korisnici mogu pogledati sve Dejanove bravure, pruža korisnicima mogućnost da bar malo zavire u njegov svet slikarstva. Sajt je u potpunosti optimizovan i responzivan, tako da korisnici mogu podjednako da ga posećuju kako na desktop računarima tako i putem tablet i mobilnih uređaja.

Veoma profesionalna i sposobna ekipa, voli ponekad da popije malo više ali ko ne voli hahahaha. Momci sa kojima ako se nazdravi s neku ljutu je svaki dogovor lak osim oko marke piva koja se naručuje a saradnja je prijatna i opuštena pogotovo ako se na kraju dogovora rukujete s masni prsti od pečenje u "Mali raj".

Dejan Trajković Slikar