Opština Knić

Zvanična internet prezentacija

webdesign
Grb opštine Knić

Okružena sa četiri strane gradovima Kraljevom, Kragujevcem, Čačkom i opštinom Gornji Milanovac, opština Knić pripada Šumadijskom okrugu, u kojoj, na površini od 413 km2, prema poslednjem popisu živi nešto više od 14 000 stanovnika.

Površina
0 km2
Stanovništvo
0+
Broj naselja
0

Zadatak

Izrada idejnih rešenja za dizajn sajta i njegova implementacija. Kompletna izrada sajta na WordPress platformi, uz migriranje celokupnog sadržaja sa dotadašnjeg postojećeg sajta opštine.

Rezime

Krenuvši u ovaj projekat februara 2019. godine, sa rokom izrade od 60 dana, već na samom startu susreli smo se sa još jednim dodatnim zadatkom. Morali smo da pratimo uputstva iz zvanične uredbe o uslovima za izradu i održavanje veb prezentacije Vlade Republike Srbije.

Ipak, uspeli smo da u potpunosti odgovorimo izazovima. Naručiocu smo za nepunih nedelju dana dostavili dva idejna rešenja izgleda budućeg sajta, a pred vama je pobednički dizajn!

Ideja je predstavljala savršen spoj zahteva za estetski lepim i funkcionalnim sajtom čije bi korišćenje bilo jednostavno i lako za sve građane.

Kao platformu za realizaciju ovog projekta odabrali smo WordPress. Specifičnost posetilaca i korisnika, usluga koje bi sajt mogao i morao da pruža, ali i očuvanje postojećeg korisničkog iskustva, donekle su bili poseban izazov za nas. Ipak, krajnji rezultat je moderan dvojezični sajt, vizuelno orijentisan na tri boje srpske zastave, sa jasnom preglednošću i lakom navigacijom. Implementirana je i mogućnost lakog povećanja i smanjivanja veličine teksta kao i zatamnjenja pozadine jednim klikom. Na kraju, uspeli smo i da vebsajt u potpunosti optimizujemo i za korisnike mobilnih i tablet uređaja.

Loading...