Čep za hendikep

Uradite nešto dobro za prirodu, ali i za ljude

logodesign, webdesign
Čep za hendikep Logo

Udruženje “Čep za hendikep” predstavlja izvornu “grassroots” građansku inicijativu koju su pokrenule osobe sa invaliditetom (OSI) – korisnici mehaničkih i električnih ortopedskih pomagala u cilju unapređenja sopstvenog položaja. U tom smislu, Udruženje je nastalo kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji, koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim a ponekad i nehumanim rokovima (3-6 godina u zavisnosti od invaliditeta), u poređenju sa znatno kraćim rokovima u zemljama EU.

Postojimo
0
godina
Prikupili smo
0 t
čepova
Kupili smo
0
pomagala

Zadatak

Jedna organizacija sa ovakvim plemenitim ciljevima nije zaslužila da stoji zaboravljena u nekom udaljenom kutku, bilo u realnom ili online prostoru. Želeli smo da web sajtu organizacije pružimo novi izgled, kako bi što bolje komunicirao sa svim zainteresovanim stranama, bili oni korisnici pomagala, donatori ili najšira moguća publika.

Izrada logoa i redizajn web sajta su isli uporedo, a najveća želja nam je bila da uključimo što više novih i korisnih funkcionalnosti, kao i da pojednostavimo korisnički doživljaj svim posetiocima sajta.

Rezime

Čep za hendikep Logo

Logo prikaz

Čep za hendikep Logo Concept

Logo koncept

Čep za hendikep Logo Concept
Čep za hendikep Logo

Logo je ono prvo „nešto“ po čemu se sve organizacije i brendovi prepoznaju. Kod organizacije „Čep za hendikep“, čep je samo deo ogromnog humanitarnog poduhvata koji u centru ipak ima čoveka. Bio on čovek sa posebnim potrebama ili samo čovek koji može i želi da daje.

Vebsajt je dobio novi izgled, ali smo obratili i posebnu pažnju na dostupnost korisnih informacija. U fokusu je i dalje akcija Čep za hendikep, pa smo olakšali dostupnost najvažnijih informacija o akciji – gde i kome da se obrate i da donesu čepove.

Takođe, posetioci će lakše dobijati potrebne informacije o akcijama i posebnim projektima organizacije

Jako nam je bilo bitno da u vreme velikog rasta u pretragama na mobilnim uređajima i tabletima Čep za hendikep iskoristi sav svoj potencijal. Zato smo posebno obratili pažnju na responzivnost novog sajta, tako da korisnik ne izgubi ni delić slike ili informacije koristeći različite uređaje.

Loading...