Top 4 softvera i alata za nadzor nad vašim biznisom

od strane | 10. jun 2021.

Sa tehnologijom koja se neprekidno razvija, mreže takođe postaju velike, sofisticirane i komplikovane. Ubrzavanje stope rasta mrežne tehnologije rezultat je povećanog usvajanja cloud tehnologije, softverski definisanog umrežavanja i IoT-a. Kako se tehnologija brzo razvija, preduzeća se moraju prilagoditi i biti dovoljno okretna da upravljaju mrežnim konfiguracijama za sve vrste povezanih uređaja.

Iako se mreže bore da održe korak sa širim razvojem tržišta, alati odgovorni za praćenje ovih mreža takođe su pred sličnim izazovima. S obzirom na to koliko je tržište alata za nadgledanje zasićeno, pronalaženje najboljeg softvera za nadzor vašeg preduzeća koji odgovara vašim potrebama je mukotrpnije. Stoga, da bismo vam dozvolili da donesete pravu odluku, ovde smo uvrstili neke od najboljih alata i softvera za nadzor za vas.

Šta je u stvari nadzor sistema?

Nadgledanje sistema je krovni termin koji se koristi za pojedinačne alate za nadgledanje sistema. Oni su dizajnirani za centralizovano upravljanje IT sistemom kompanije. Što je najvažnije, ovim alatima možete upravljati i na daljinu. Čak i više, ovi alati su osnovna ponuda različitih pružalaca usluga kojima se upravlja.

it-technician-examining-serverSvaka organizacija mora pratiti svoje mreže kako bi se osiguralo da sve funkcioniše bez problema. Stoga je ovde najbolje razmotriti razmatranje najboljeg alata za nadgledanje mreže.

Najbolji alati i softver za nadzor za vaše poslovanje

Dakle, ovde čemo prikazati neke od najboljih alata i softvera za nadzor koji mogu biti najprikladniji za vaše poslovne potrebe.

Zato, krenimo:

SolarWinds Server and Application Monitor

Ovo je sveobuhvatan alat za nadzor performansi mreže koji vam omogućava da nadgledate mrežu uređaja pomoću SNMP-a. Može automatski otkriti mrežne uređaje koji su povezani na vašu mrežu. Možete da koristite njegovu kontrolnu tablu za praćenje performansi i dostupnosti veza sa vebom iz holističke perspektive. Možete čak da vidite sve povezane aplikacije i uređaje na mapi mrežne topologije da biste videli kako se infrastruktura povezuje. Takođe, možete pratiti i prenos paketa korak po korak pomoću njegove NetPath funkcije. Ovo će vam na kraju omogućiti da efikasnije pronađete poreklo problema sa performansama u mreži.

Paessler PRTG Network Monitor

PRTG Network Monitor je moćan, zreo i popularan ratnik u areni nadgledanja. Generalno, PRTG Netvork Monitor je unosna platforma precizno dizajnirana za IT profesionalce koji znaju šta rade i čime žele da upravljaju.

Neverovatno je da je alat dobio veliku dubinu karakteristika, jednostavnost za upotrebu i podršku uređaja. Iako instalacija i podešavanje ovog alata može proizvesti i probleme jer zahteva malo „mišića“. PRTG Network Monitor preporučuje poboljšanje performansi da ovaj softver instalirate na fizički hardver pokrenut unutar okruženja koje želite da nadgledate.

SpiceWorks Network Monitor

SpiceWorks je još jedan lak za upotrebu, jednostavan, ali efikasan alat za nadgledanje mreže. Može vam ponuditi upozorenja i ažuriranja statusa za vaše povezane mrežne uređaje u realnom vremenu. Dakle, možete odmah uhvatiti problem pre nego što ga bilo koji od vaših korisnika može dobiti. Neverovatno je da je ovo besplatan alat koji je izuzetno pogodan za mala preduzeća.

Pruža i besplatnu korisničku podršku, a takođe premešta mrežni nadzor u oblak kako bi svojim korisnicima pružio veću udobnost i lagane alate za mrežni nadzor zasnovan na cloud-u sa lakoćom.

Progress WhatsUp Gold

Na kraju, evo još jednog sjajnog alata za nadgledanje mreže koji može dobro da funkcioniše za gotovo svakog IT stručnjaka. Ovaj alat je postao rešenje koje treba razmotriti u okviru nadgledanja mreže.

Progress WhatsUp Gold ima reputaciju da je ranije bio alat sa osnovnim performansama za praćenje. Međutim, sada je platforma postala dovoljno zrela da nudi veliki spektar pokazatelja nadgledanja za IT profesionalce. Može da pruži najbolje mogućnosti nadgledanja direktno zajedno sa prilagođenim planom po uređaju.

Sve u svemu, ovde možete doživeti neverovatan niz impresivnih karakteristika, čineći Progress WhatsUp Gold jednim od 4 vrhunska alata za nadgledanje vašeg poslovanja.

Umesto zaključka

Preduzeća se sve više oslanjaju na mreže zbog svojih operacija da prosto ne možete ni da zamislite kako mala mrežna greška može naštetiti vašem preduzeću. Zbog toga morate da izaberete najbolja rešenja za nadgledanje mreže kako biste bili sigurni da vaša mreža tokom celog vremena radi savršeno. Izbor pravog alata je presudan za održavanje zdrave mreže bez poteškoća. Zbog toga možete odabrati i osloniti se na bilo koji od gore pomenutih softvera za nadgledanje mreže.

Poslednji članci

Primeri dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou

Primeri dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou

Organizacija GIZ – Nemačka saradnja u Srbiji 19. i 20. oktobra organizovala je konferenciju Primeri dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou u hotelu Tornik na Zlatiboru. Konferencija koja je postala centralni događaj okupljanja za sve iz socijalne i...

Zašto je izrada dobrog sajta temelj svakog uspešnog poslovanja?

Zašto je izrada dobrog sajta temelj svakog uspešnog poslovanja?

Izrada sajta –  korak do uspešnog poslovanja Svi mi stremimo ka što zapaženijem poslovnom uspehu, liderstvu u svojoj delatnosti i snažnom dominacijom nad konkurencijom. U ovom vremenu, postoji samo nekoliko stvari koje moramo imati na umu ako imamo u planu da te želje...

Kako najbolje optimizovati slike na vebsajtu

Kako najbolje optimizovati slike na vebsajtu

Dakle, imate web stranicu na kojoj objavljujete neki sadržaj i tražite najbolji ranking jer je vaš sadržaj sjajan i WOW. Međutim, postoji mali problem u tome što – zapravo ne dobijate potreban ranking. Slike na vašoj web stranici mogu biti izvor vaše muke. Ovde ćemo...

Loading...