3 saveta za bolje rangiranje u Google pretragama

28. februar 2019.

Preduzeća moraju redovno da održavaju i ažuriraju svoje online prisustvo.

Marketinški lideri moraju da obrate posebnu pažnju na kvalitet lokalnih listinga svojih organizacija. Veliki procenat svih internet pretraga se odvija preko Google - a, i ako to već znamo, ključno je da vaš biznis ima jak profil na toj platformi. U stvari, Google search rangiranje je postalo stožer svakog online poslovnog uspeha. S obzirom da na prvu stranicu Google pretrage odlazi gotovo sav internet promet, ne bi se ni trebalo previše truditi da se ostane, na recimo 3. stranici Google pretrage.

Ostvarivanje dobre pozicije na Google - u nije lak posao. Eksponencijalno povećanje pretraživanja, porast glasovne pretrage, mobilna pretraživanja , konkurencija ... sve što vam duša želi. Kada pokušavate da privučete pažnju na lokalnom nivou, vaš marketinški tim takođe treba da posveti veću pažnju lokalnim oglasima i biznis listinzima kako bi održali svoju poziciju i stali čak i ispred konkurencije.

Kako održati Google ranking? Obično, održavanjem veb sajta, informativnim i ažuriranim sadržajem, stalno proveravajući sve sajtove sa vašim listinzima i podacima, kao i sve društvene mreže.

Mi ćemo vam pomoći tako što ćemo vam pružiti par saveta koji bi vam mogli pomoći da stimulišete vaše online angažovanje, podstaknete rangiranje i pomognete u rastu vašeg poslovanja.

Optimizuj

woman typing on laptop keyboardAko želite da poboljšate Google rangiranje i da se nađete na prvoj stranici Google pretrage, preduzeća (svih vrsta) moraju redovno ažurirati sve relevantne informacije na Google-u. Dakle, nakon što napravite veb sajt ili landing stranicu da biste autentifikovali vaš brend i lokaciju, obavezno ažurirajte sve promene, nove informacije ili dobre kritike i testimonijale.

Pored toga, moraćete da verifikujete profil vašeg biznisa i osigurati tačnost podataka na svim povezanim veb stranicama gde potrošači mogu pronaći vaše informacije. Nije baš lak zadatak za početnike u digitalnom marketingu, ali uveravamo vas da je to ključno.

Budući da Google koristi lokalne listinge i sajtove za autentifikaciju poslovanja, proverite da li ime kompanije, adresa i broj telefona ostaju ažurirani i tačni na svim mestima. Ako Google utvrdi da su vaše informacije iste na svim ovim stranicama, to će dati signal da je vaš biznis zakonit i ažuran, i vebsajt vaše kompanije će biti rangiran bolje u rezultatima pretraživanja.

Održavajte dobar imidž na društvenim mrežama

social media blocksDo sada smo bili više nego svesni da je Google svuda u potrazi za sadržajem sa recenzijama i iskustvima korisnika . To je relevantno za dobar korisnički doživljaj i prikuplja se iz više od jednog posta na blogu ili na društvenim mrežama, e-mailova i svih vrsta članaka . Google nije ograničen samo na Google recenzije ili sajtove specijalizovane za ovu vrstu sadržaja. Oni će pregledati blogove, članke u časopisima ili novinama za veći broj informacija.

Možemo napraviti običan test - guglajte vaš biznis i pogledajte vaš listing. Prva stvar koju ćete videti je da su ocene i mišljenja kupaca u središtu GMB stranice vaše kompanije . Pretraživači shvataju da recenzije igraju važnu ulogu u procesu odlučivanja potrošača. Važno je napomenuti da je loš rejting ili negativna ocena na Google listingu dovoljna da se potencijalni klijent pošalje natrag u polje za pretraživanje, kako bi pronašao bolje rezultate. Ovo može biti razlog da Google zaista podstakne kompanije da pruže odgovarajući odgovor i reaguju na recenzije kako bi poboljšali svoj lokalni SEO.

Drugim rečima, ova informacija postaje ne samo pouzdana i bodovana, već se koristi za širenje Google-ovog razumevanja lokalnih biznisa.

Ovo možete videti recimo u lokalnoj pretrazi za “dodaci za krštenje ”. Ovo nije kategorija proizvoda na Google-ovoj listi, a ipak izraz ima dosta pristojan broj pretraga. Ovo pokazuje Google - ovu svest o relevantnosti ove fraze za lokalne biznise . Sve prikazane lokacije su relevantnije za tu frazu i stoga se prikazuju.

Pošto Google My Business prikazuje ocene i recenzije na profilima kompanija, biznisi bi trebali da posvete veću pažnju njihovim online profilima, ugledu i stopi odgovora na upite ako žele da se popnu na vrh Google rezultata pretraživanja.

Povećajte upravljanje reputacijom

I da, mi već znamo da potrošači pre jela ili kupovine bilo online ili offline – se oslanjaju na online ocene i recenzije. A ono što oni traže su relevantnost i odgovornost.

Ogroman procenat ljudi čita komentare i recenzije na društvenim mrežama kako bi odredili kvalitet lokalnog biznisa. Reputacija kompanije zavisi od online rejtinga, pregleda i profila na društvenim mrežama. Trebaće vam vešta osoba i jasna strategija ako se stvari komplikuju.

Dakle, glavni prioritet je i dalje Google, ali jasna i solidna online reputacija vašeg brenda zahteva višeslojni pristup. Ovo je prekretnica, bilo da se odlučite da investirate u tehnologiju koja analizira osećanja korisnika kroz različite kanale ili se odlučite da angažujete agenciju za digitalni marketing. Angažovanje u pravilno upravljanje reputacijom pomaže vam da razvijete svoj brend, povećate obim novih klijenata i izgradite bolje iskustvo kupaca u konkurentnim oblastima poslovanja . Jednom kada razvrstate te stvari, definitivno ćete baciti novo svetlo na vaš brend i čitav poslovni pristup.